Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

naloge

1.

V najkrajšem možnem času sestavi sestavljanko impresionistične slike, ki jo je ustvaril slikar Auguste Renoir.


Tvoj čas: 0 sekund. - Dekleti pri klavirju (1892)

2.

Poišči vzporednico med skladbo Clauda Debussyja: Clair de Lune in skladbo Ludwiga van Beethovna: Moonlight sonata. V zvezek zapiši naslove skladb in ob poslušanju impresionistično upodobi svoje vtise. 

 

3.

Oglej si videoposnetek in prisluhni skladbi Debussyja. Ugotovi njen naslov, pri čemer naj ti bo v pomoč slika ob posnetku. Skladatelj je napisal dve glasbeni deli s takšnim naslovom.

Odgovor: Claude Debussy: Arabeska št. 2.
4.

Sestavi in v spodnje okence zapiši koncertni program s petimi glasbenimi deli impresionističnih skladateljev. Svoj program, ki mora vsebovati vsaj tri dela slovenskih skladateljev, primerjaj s seznami sošolcev.

<NAZAJ
>NAPREJ7/115