Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Raztopine

Vsi se vsak dan srečujemo z raztopinami. Zjutraj in čez dan si privoščimo kozarec mleka, soka, čaj, kavo ali pa samo kozarec vode iz pipe. Čaj ali kavo si sladkamo, v juho dodamo sol. V vodo za pomivanje damo detergent, v vodo za zalivanje damo gnojilo za rože ali pa sredstva za zaščito proti boleznim in škodljivcem. Raztopine so pomembne tudi zaradi kemijskih reakcij, ki največkrat potekajo v raztopinah. Zato bomo v tej enoti spoznali več o raztopinah in topnosti snovi.

Ponovitev

Raztopine so zmesi. Katera med navedenimi snovmi je čista snov.

Katere snovi so čiste snovi?

S katero aparaturo (metodo) bi lahko ločili naslednje zmesi?

žveplo in voda
voda in alkohol
olje in voda
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ247/296