Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
3.

V tretjem primeru poprosi drugo osebo, da se postavi na poljuben konec prostora, v katerem si. Zapri oči, oseba pa naj govori. Zdaj skušaj doseči to osebo. Ko ti uspe, ponovno zapri oči, oseba pa naj zamenja položaj v prostoru. Ponovno se ji skušaj približati, medtem ko govori.

Kateri dve čutili si tokrat uporabljal, da si zaznaval prostor, ko si iskal govorečo osebo na drugem delu prostora?

4.

Razvrsti izraze na pravilna mesta.

optične prevare prostora tri globino prostorski ključi

Iluzije, ki zavedejo naše dojemanje in jih vidimo drugačne, kot so v resnici, so . Te uporabijo umetniki pri upodobitvi . Prostor in predmeti v njem imajo dimenzije: dolžino, višino in širino oz. . Ploskev ima le dimenziji in nima globine, zato pri upodabljanju vtisa prostora uporabljamo posebne načine, imenovane .


5.

Oglej si slike in premisli, kateri prostorski ključ na posamezni sliki najbolj izrazito izstopa. 

Nizanje prostorskih planov Intenzivnost linij in oblik Svetloba in senca Delno prekrivanje


<NAZAJ
>NAPREJ8/125