Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
3.

Na motivu je učenec ustvaril vtis prostora tako, da je uporabil tonsko modelacijo. Izbral si je rdečo barvo, ki jo je temnil s črno, svetlil z belo, kar je poudarilo vtis tridimenzionalnosti.


Izdelek učenca, Tihožitje

Vpiši manjkajoče besede.

Učenec je tihožitje naslikal na {tonski_način;koloristični_način} . {Tonski_način_slikanja;Koloristični_način_slikanja} poudari na sliki tridimenzionalnost, globino in volumen.
4.

V New Yorku stoji slavna skulptura LOVE, ki jo je ustvaril umetnik Robert Indiana. 

 


Robert Indiana, LOVE New York, 1971, obarvano jeklo

5.

Pobarvaj spodnjo shemo Indianovega kipa LOVE tako, da uporabiš različne tonske vrednosti rdeče barve. Predstavljaj si, da pada na kip svetloba z desne strani.

 

Vaš brskalnik ne podpira HTML5 canvas elementa. Posodobite ga ali namestite boljši brskalnik.

Jakost:
<NAZAJ
>NAPREJ52/125