Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
8.

Otroci so obiskali turistično kmetijo. Videli so različne živali. Spodnji diagram prikazuje, katere živali so videli in koliko so jih videli. Koliko nog so imele vse živali skupaj?

Vse živali skupaj so imele 74 nog.
9.
10.

Lena se je s sošolci dogovorila za kolesarski izlet po vzhodni Sloveniji. Našla je primerno turo, s startom in ciljem v Mariboru, in sošolcem pripravila animacijo (spodaj). Načrtovala je $3$-dnevno kolesarjenje. Koliko kilometrov na dan morajo prekolesariti?
Pomagaj Leni narediti načrt za prenočevanja, ki so možna v označenih krajih, da bo dnevno kolesarjenje v vseh treh dneh približno enako dolgo.

<NAZAJ
>NAPREJ400/557