Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
15.

Od sošolcev pridobi podatke o spolu, telesni višini in masi. Podatke vpiši v računalniški preglednico. Uredi jih po imenu, priimku, telesni višini in masi.

16.

Po spolu primerjamo tri skupine. V preglednici je vpisano število deklet in fantov vsake skupine. Podatke prikaži s stolpčnim
prikazom.

17.

Zberi podatke o spolu, višini in masi sošolk in sošolcev ter prikaži:
a) vse sošolke,
b) najvišjo sošolko,
c) najlažjo sošolko.
Za sortiranje podatkov uporabi filtriranje.

18.

V hotelu na Ptuju so sistematično zbirali število nočitev svojih gostov. Preberi podatke na prikazu. Dopolni trditve s številkami.

Julija so imeli $20\ \rm{\%}$ več nočitev kot januarja in februarja skupaj. Julija so imeli 510 nočitev več kot junija in 90 nočitev manj kot aprila in maja skupaj.
19.

Petnajstim učencem iz $8.$ a je najljubši predmet matematika. Koliko učencem iz istega razreda je lahko najljubši predmet  fizika?

<NAZAJ
>NAPREJ357/540