Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Bunte Häuservielfalt
Die meisten Leute wohnen in einem Haus. Ordne jedem Haus das passende Foto zu. Namig

{6;1;2;3;4;5;7} das Hochhaus
{4;1;2;3;5;6;7} das Bauernhaus
{3;1;2;4;5;6;7} das Mehrfamilienhaus
{7;1;2;3;4;5;6} das Holzhaus
{2;1;3;4;5;6;7} das Doppelhaus
{1;2;3;4;5;6;7} das Einfamilienhaus
{5;1;2;3;4;6;7} das Reihenhaus

Höre gut zu. Wo wohnt wer? Ordne die Namen den Bildern zu. Namig

Kathrin Stefan Claudia und Karin Frau Knolle

Höre die Texte noch einmal und ergänze die Sätze. Namig

Stefan kommt aus {Stuttgart;in_einem;Geschwister;auf_einem;München;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} und wohnt {in_einem;Stuttgart;Geschwister;auf_einem;München;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} Reihenhaus.
Claudia und Karin sind Geschwister. Sie wohnen {auf_einem;Stuttgart;in_einem;Geschwister;München;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} Bauernhof in {München;Stuttgart;in_einem;Geschwister;auf_einem;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} .
Frau Knolle lebt mit ihrem Mann {in_einem;Stuttgart;Geschwister;auf_einem;München;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} Wohnblock. Ein {Haus;Stuttgart;in_einem;Geschwister;auf_einem;München;aus_der;Familie;Großeltern} ist für sie zu groß.
Kathrin wohnt zusammen mit den Großeltern. Sie wohnen {in_einem;Stuttgart;Geschwister;auf_einem;München;Haus;aus_der;Familie;Großeltern} Doppelhaus.
<NAZAJ
>NAPREJ125/229