Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Meine Klasse
Lies den Text. Namig

Hallo!
Ich bin Brina und besuche die Neue Mittelschule in Klagenfurt. Das liegt in Kärnten in Österreich. Ich wohne in einem Dorf, ca. 10 km von Klagenfurt entfernt, und fahre jeden Tag mit dem Zug in die Schule. Wir sind 22 Schüler in der Klasse, 10 Mädchen und 12 Jungen. Meine Mitschüler sind alle prima und wir verstehen uns super. Unser Klassenlehrer heißt Herr Bauer und unterrichtet Sport. Er ist sehr nett. Ich bin sehr gerne in meiner Klasse.
Und du? In welche Schule gehst du? Wie viele seid ihr in der Klasse? Wie heißt dein/e Klassenlehrer/-in? Was unterrichtet er/sie?

Schreib mir bitte bald.

Bis bald,

Deine Brina

richtig falsch
Brina geht in die Grundschule.
Brina besucht eine Schule in Österreich.
Sie fährt mit dem Bus in die Schule.
Sie hat 21 Klassenkameraden.
Sie verstehen sich prima.
Herr Bauer ist der Deutschlehrer.
Der Sportlehrer ist freundlich.
10.

Beantworte Brinas E-Mail. Verwende darin die Wörter: Grundschule, Bus, Mädchen, Jungen, Klassenlehrerin, streng, gerne. Namig

<NAZAJ
>NAPREJ190/229