Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

A COLOURFUL AND MULTI-ETHNIC EUROPE

Look at the map of Europe and fill in the gaps with the right country names.

1 Slovenia 2 Croatia 3 Hungary 4 Italy 5 Austria
The above countries are {Slovenian_neighbours;new_EU_countries;former_EU_Countries} . Albania {isn't_a;is_a} Bulgarian neighbour, but {Greece;Montenegro} is. In {three;two;four} countries in this map the official language is German, while French is the official language in {only_two;only_one} .

In pairs, look at the map of Europe or find one online and discuss the countries and their capitals.

Europe is one of the seven continents in the world, and is named after a Phoenician woman from Greek mythology. Although Europe is the second-smallest continent, it has played an important role in world history through its political views, philosophies, science, various religions, and art.

First, read about Europe. While in pairs, discuss the most important diversities in Europe and write them in your notebooks.

Now, listen and match the parts of the sentences.

Europe
is the 2nd smallest continent.
Its name
is taken from Greek mythology.
Sometimes it is also
called "the Old World".
The variety of climate and landscapes
influence all the diversity of the continent.
More than 220 languages are
spoken in Europe.
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ1/331