Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

KRAJINA

Vsaka pokrajina ima svojo značilno identiteto in ta je za fotografe zelo privlačna. Pokrajinski motiv vabi k fotografiranju že zaradi lepote krajine, preprostosti in zaradi dokumentiranja časa in trenutka. Fotografija lahko beleži podobo pokrajine v različnih trenutkih dneva, od jutranjih meglic, ki v fotografijo vnašajo občutje spokojnosti, do čarobno barvitih sončnih zahodov. Tudi različni vremenski pojavi lahko v pokrajinsko fotografijo prinesejo posebno dramatičnost.

Mirko Bijuklič, Soline, 2010

ŽANR

Žanrski motivi prikazujejo prizore iz vsakodnevnega življenja ljudi. Na takšnih fotografijah običajno vidimo ljudi v nekem določenem okolju, ki priča o njihovem življenju. Najboljše žanrske fotografije nastanejo takrat, kadar se osebe ne zavedajo, da jih fotografiramo, saj na ta način bolje zabeležimo njihovo naravno vedenje. Pri takšnem fotografiranju fotografi običajno uporabljajo teleobjektiv, ki jim omogoča, da so lahko pri fotografiranju bolj oddaljeni in zato manj opazni.

Veno Pilon, Pri vodnjaku na Krasu (okolica Tomaja), 1926.

<NAZAJ
>NAPREJ113/125