Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Prostorski ključ: svetloba in senca

Predmeti so v prostoru osvetljeni s šibko ali močno svetlobo, ki je lahko naravnega ali umetnega izvora. Predmete osvetljuje iz določene smeri, zato so nekateri deli predmetov v senci, drugi pa so osvetljeni.

Zvočna izolacija na steni.

Modelacija (senčenje) je postopek, s katerim na predmetih dosežemo prostorski učinek. Pri risbi ga dosežemo z gostim ali redkejšem nizanjem črt. To je uporaba prostorskega ključa, ki se imenuje tudi risarska ali grafična modelacija.

V predstavljenem umetniškem delu opazimo mehke prehode med svetlobo in senco. Najbolj izbočeni deli obraza so tudi najsvetlejši.

Leonardo da Vinci, Portret starca, okoli leta 1505.

<NAZAJ
>NAPREJ22/125