Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Žabja perspektiva je zelo opazna v primerih, ko se postavimo pred vznožje stolpa ali druge visoke stavbe. Ko pogledamo proti vrhu, vidimo stene stolpa navidezno nagnjene. Bežiščnice se stekajo v točko na nebu, zenit.

 

Zvonik cerkve Sv. Jurija na Ptuju

 

Žabja perspektiva je zanimiv izziv tudi fotografom. Fotografije, posnete od spodaj navzgor, imajo lahko zanimive učinke. Zelo so priljubljene pri športni fotografiji.

Deskar na snegu

Tudi pri fotografiranju v naravi je lahko uporaba žabje perspektive pravi izziv. Debla dreves, ki rastejo na robu kraške jame, se pri fotografiranju od spodaj navzgor navidezno stekajo proti točki v zenitu.

Rakov Škocjan

<NAZAJ
>NAPREJ10/120