Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Instalacija

Prostor je razsežnost, ki jo človek lahko omeji za svoje bivanje, za svojo sprostitev, za delo ... Za umetnika je prostor izjemno pomemben.
Če vanj obesi sliko, bo ta zavzela le manjši del volumna, vendar bo prostor zaradi prisotnosti slike drugačen. Izraziteje v prostor poseže kiparsko delo, ki zavzame več prostora, potreben pa je tudi prostor za opazovalca, ki bo kip obhodil in si ga ogledal z vseh strani.

Ivan Skubin, Ptice, 2011, glina, metal, prodnik 

Umetniki običajno razstavljajo svoja dela v galerijskem prostoru, vendar ima ta prostor svoje meje. Zato nekateri ustvarjalci postavijo svoje stvaritve v zunanji, naravni prostor. Takšen kip ustvarja zanimivo sozvočje z zemljo in nebom ter z vsem, kar ga obdaja.

 

 

V sodobni umetnosti srečujemo dela, ki bi jih težko enoznačno opredelili za sliko, kip ali grafiko. Pravzaprav ni jasnih meja med različnimi umetnostnimi zvrstmi in jih ne moremo več razlikovati na osnovi uporabljenih tehnik, materialov in drugih medijev. Zato v zvezi s sodobnimi umetnostnimi praksami ne govorimo o likovni, pač pa o vizualni umetnosti.

<NAZAJ
>NAPREJ86/120