Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Za oblikovanje kipov so se v 20. stoletju pojavili novi materiali, različni načini obdelave kipa in usmerjenost k abstrakciji.
Materiali, iz katerih oblikujejo abstraktni kiparji, so kamen, bron, jeklo, les, umetne mase, aluminij, tkanine, vrvi, naravni materiali ...

Richard Serra, Intersection 1992, {korten;KORTEN (corten, cor-ten) daje jeklu pravi značaj in originalni videz. Izdelki iz KORTENA imajo naraven, žlahten in umetniški videz. Korten je zlitina železa, ogljika, mangana, silicija, fosforja, kroma, bakra in niklja, ki je korozijsko odporna. Na površini se oblikuje zaščitna površina rjastega videza, vendar to ni rja kot oksidacija železa, kakor bi si lahko laično predstavljali.}, Basel  

Abstraktni kiparji se ukvarjajo z nepredmetno umetnostjo. V svojih delih raziskujejo organizacijo oblik in likov ter odnose med njimi. Raziskujejo tako imenovano formo. Formo umetnik uporabi, da v njej izrazi neko duhovno vsebino.

Marko Pogačnik, Spomenik NOB v Dupljah, 1980, kraški kamen  

<NAZAJ
>NAPREJ66/120