Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Park je negovana površina z drevjem, rastlinjem, navadno ga najdemo v mestih in je prirejen zlasti za sprehode. Ima pomembno vlogo v načrtovanju mest, zelene površine so nepogrešljive, označujejo, opredeljujejo in soustvarjajo ugodno mikroklimo.


Hyde Park v Londonu

Parki so različnih velikosti. Na eni strani imamo prostrane mestne parke, ki so javni in z velikimi površinami privabijo vse meščane na oddih in rekreacijo. Imajo urejene poti, posajene različne rastlinske vrste in tudi vodne površine. Manjši parki so namenjeni lokalnim uporabnikom in imajo elemente, kot so drevesa, zelenice, prostore za mladino.
Eden najbolj slavnih in najlepših mestnih parkov na svetu je newyorški Centralni park, čudovita oaza zelenja sredi velemesta.


Central Park New York

<NAZAJ
>NAPREJ106/120