Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

KRAJINSKA UMETNOST ALI LAND ART se je pojavila po letu 1960 v ZDA in kmalu nato tudi v Evropi.
Uveljavila se je težnja po zbližanju umetnosti z naravo. Umetniki svoja dela ustvarjajo na prostem, včasih v odmaknjenih naravnih okoljih. Ker takšne stvaritve zaradi vremenskih vplivov niso obstojne, umetniki svoja dela dokumentirajo v obliki projektov s pomočjo fotografije in videa.
Umetniška dela so sestavljena iz dreves, kupov zemlje, kanalov, s peskom nasutih poti, ki delujejo kot linije v prostoru ....

 

Robert Smithsom, Spiralni pomol, 1970, črna kamnina, solni kristali, prst, alge

 

BESEDNA UMETNOST ALI WORD ART
Umetniki namesto podob razstavljajo besede in definicije iz slovarjev. Konceptualni umetnik se sprašuje, kakšna je razlika med resničnim predmetom, fotografijo predmeta in besedo izbranega predmeta oziroma pojma.
Značilni predstavnik je Josepf Kosuth, ki je v galerijah razstavil velike panoje, na katerih so iz slovarjev povečane oziroma kopirane razlage pojmov in predmetov.

 

Josepf Kosuth, Umetnost kot ideja (Definicija), 1966, fotokopija na plošči

 

<NAZAJ
>NAPREJ57/120