Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
3.

Švicarski umetnik Jean Tinguely je za svojo konstrukcijo uporabil številne odpadne dele. Vemo, da konceptualna umetnost izpostavlja idejo kot osnovno vodilo. Kaj meniš, katera ideja bi lahko vodila umetnika, da je ustvaril to premikajočo se konstrukcijo?

4.

Hrvaški umetnik Vlado Franjević je pri izviru Obrščice ustvaril svojevrstno krajinsko instalacijo. Prijatelji in domačini so mu pomagali zgraditi spiralni kanal. Umetnik se je pri tem trudil, da bi ljudi povezal s pozitivno energijo.
V katero zvrst konceptualne umetnosti bi uvrstil ta dogodek?

Vlado Franjević, Spiralni kanal, 2013

<NAZAJ
>NAPREJ61/120