Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Ogledali smo si video s predstavitvijo umetniškega dela, ki zavzema arhitekturni prostor. Ta prostor je del samega umetniškega dela. Vanj vstopamo in s svojo likovno občutljivostjo urejamo vizualne pojave, ki nas obkrožajo. Tu niso pomembni kiparski material, masa in volumen kipa ter kompozicijska načela, pač pa ideja, ki jo umetniško delo sporoča. Obiskovalcu, ki se znajde v prostoru z instalacijsko postavitvijo, ta s predmeti, zvokom, svetlobnimi in drugimi učinki vzbuja posebna občutenja.

 

Richard Long, South Bank krog, 1991, kamen skrilavec

Prostorsko postavitev različnih elementov na izbrano mesto v likovni umetnosti imenujemo instalacija. Beseda pomeni umestitev, postavitev.
Umetnik postavi v prostor izbrane dele, ki so lahko vsakdanji predmeti, razni kipi iz različnih materialov, slike, fotografije ... in jih po svoji zamisli ter sporočilnosti poveže s prostorom.
Prostor instalacije je lahko notranji, kot je to galerijski prostor, ali zunanji prostor (ulica, park, pokrajina, stavbe ...).

Yayoi Kusama, Molim z vso mojo ljubeznijo za tulipane, 2012, umetne mase

<NAZAJ
>NAPREJ87/120