Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zanimivo se je poigrati z našimi izkušnjami o prostoru, o podobah, ki jih vsakodnevno srečujemo v različnih preobrazbah in vlogah. Umetniki na različne načine predstavljajo svoje ideje, morda nestrinjanje ali le pobude. Spodnja instalacija figur, izdelanih iz smeti (pločevink, elektronskih odpadkov ...), prinaša gledalcu posebno opozorilo.

Hans-Jürgen Schultz, Ljudje iz smeti v Kölnu, 2006

Umetniška instalacija se osredotoča na doživljanje umetnine v povezavi s prostorom, v katerega je umeščena. Pogosto se srečamo z neobičajnimi materiali, gibanjem, različnimi mediji, od zvoka, videa, do laserskih in drugih svetlobnih učinkov. Za sodobne umetnostne prakse so značilne tudi različne tehnologije.


Christo in Jean-Claude, Oviti Reichstag v Berlinu, 1995, tkanina 

 

Prisluhni naslednjemu posnetku in razmisli, od kod prihaja zvok. Prepusti se posebnemu zvoku, ob koncu pomisli, ali si si ob njem predstavljal kakšne podobe. Te so seveda pri vsakem posamezniku drugačne.

 

<NAZAJ
>NAPREJ88/120