Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Cerkev nad Ronchampom, Le Corbusier, 1950-1954

Stavbna lupina je kombinacija uporabnih arhitekturnih elementov. Najznačilnejši arhitekturni elementi so: stebri, arkade, loki, oboki, stene, strehe, vrata, okna, stopnice.

Nekatere stavbe so izrazito povezane s slikarstvom in kiparstvom. Slikarstvo dopolnjuje arhitekturo s freskami, mozaiki, vitraži in drugimi slikarskimi deli. Kadar so kiparska dela vezana na arhitekturo, govorimo o arhitekturnem kiparstvu (arhitekturna plastika).
Nekatere stavbe so zaradi svojega zgodovinskega pomena, starosti in lepote še posebej dragocene. Te so na seznamu nepremične kulturne dediščine in so zaščitene kot nepremični kulturni spomeniki. Take stavbe je treba obnavljati tako, da ohranijo izvirni videz.


Cerkev Svete Trojice v Hrastovljah, 15. stoletje 

Maks Fabiani, Krisperjeva hiša v Ljubljani, 1901

<NAZAJ
>NAPREJ96/125