Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

BARVNA PERSPEKTIVA

Oglej si barvno shemo. Barve v nas vzbujajo različna občutja. Tople barve zaznavamo blizu, hladne daleč. Prav na teh občutkih, ki jih sproža navidezno približevanje toplih barv in navidezno oddaljevanje hladnih barv sloni barvna perspektiva. Barvna perspektiva je prikaz globine prostora z uporabo toplih in hladnih barv.  

 

 

Slikarji, fotografi in drugi ustvarjalci uporabijo barvno perspektivo, kadar želijo poudariti prostor. Tople barve uporabijo v bližnjih planih slike, hladne pa za prikaz predmetov in ploskev, ki so bolj oddaljeni.


Paul Cézanne, 1885, Zaliv Marseille iz L'Estaquea

<NAZAJ
>NAPREJ19/120