Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Svetlo in s toplimi barvami obarvane predmete opazimo večje, kot so v resnici, in se nam na videz približujejo. Predmeti, ki so temni ali obarvani s hladnimi barvami, se nam zdijo na videz manjši. Občutek imamo, da se od nas oddaljujejo.

Metka Krašovec, Pot v ogledalo, 2009, akril na platnu 

Tople barve imajo lastnost navideznega približevanja, hladne pa lastnost navideznega oddaljevanja. Če sta rdeča in modra od nas enako oddaljeni, vidimo rdečo barvo močnejšo in bližje. Modra barva se navidezno oddaljuje, odmika, je bolj mirna, manj vsiljiva.

Veljko Toman, Hiša mojega deda, 2009, akril na platnu 

<NAZAJ
>NAPREJ20/120