Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

SITOTISK

To je tehnika s pretiskovanjem skozi šablono. Matrica je posebna tkanina, napeta na okvirju, ki ji pravimo sito. Motiv nanesejo na sito s fotopostopki ali kar s čopičem in posebno emulzijo. S tem nastanejo določeni deli sita nepropustni za barvo, skozi preostale dele pa se barvo potisne s posebnim orodjem, imenovanim rakelj.

Na področju industrijske grafike se tehnika sitotiska pogosto uporablja za potisk majic.

Willem van Hest, Brez naslova, 2011, sitotisk

Art print

Poleg tradicionalnih grafičnih tehnik se v zadnjih desetletjih pojavljajo digitalni tiski, za katere se je v globalnem prostoru uveljavilo ime art print.
Umetnik svojo stvaritev odtisne s kakovostnim tiskalnikom, navadno na težji, brezkislinski papir, lahko pa tudi na platno, razne folije in podobno.
V zvezi s tem tipom grafike srečamo tudi izraz giclée. Z njim so označeni grafični listi, natisnjeni z brizgalnim tiskalnikom.
Tudi pri art printu sta omejena število odtisov ter označevanje z lastnoročnim podpisom avtorja. Grafike art printa običajno prodajajo v galerijah skupaj s certifikatom o avtentičnosti.

Danijel Demšar, Ptice, 2010, giclée print 

<NAZAJ
>NAPREJ49/120