Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

IMPRESIONIZEM

V dosedanjem šolanju si pri predmetu glasbena umetnost spoznal že veliko glasbeno-zgodovinskih umetniških smeri z vsemi pripadajočimi značilnostmi. Spremembe v načinu izražanja umetniških ustvarjalcev se skozi čas običajno širijo z enega področja na drugo.

S pomočjo slike, literature in spleta ugotovi, na katerem področju se je impresionistični slog pojavil najprej.

Računalniška vizualizacija glasbe je čudovit primer prepleta glasbene in vizualne umetnosti. Oglej si videoposnetek in prisluhni skladbi za klavir Clauda Debussyja: Arabeska št. 1. Skladba je ena izmed njegovih najzgodnejših del, kljub temu pa se v njej že zrcali nov slog.

Ali misliš, da je skladatelj Claude Debussy s skladbo Arabeska poskusil pri tebi ustvariti vtis, ki ga doživimo ob opazovanju rastlinske vitice?

<NAZAJ
>NAPREJ1/115