Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

filmska glasba

Ali si lahko predstavljaš film brez glasbe? Zagotovo nas filmi ne bi popolnoma prepričali. Romantični položaj bi izgubil ves čar, grozljivka ne bi bila zares strašna, kriminalka pa bi izgubila vso napetost.

Poveži posnetek s čustvom, ki ga vzbuja v tebi.

Ljubezen
Strah
Žalost
Število napačnih: 0

Filmski skladatelji zase pravijo, da naj bi bili klasični skladatelji današnjega časa. S tem se seveda vsi ne strinjajo, res pa je, da morajo imeti ti skladatelji ogromno glasbenega znanja in glasbenih idej.

Filmska glasba je:

Filmski skladatelji morajo do potankosti poznati filmsko zgodbo, da jo potem lahko opremijo z glasbo, ki nas bo še bolj popeljala v samo dogajanje.

 

Prisluhni odlomku skladbe iz filma Pirati s Karibov  in odgovori na vprašanji.

Na posnetku:

Na podlagi značaja glasbe sklepam, da je glasba iz:

<NAZAJ
>NAPREJ84/115