Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

IGOR STRAVINSKI

»Skladam, ker sem za to rojen in ne znam ničesar drugega.«

Na zgornji sliki, ki je nastala leta 1920, je skladatelj Igor Stravinski. Narisal ga je umetnik Pablo Picasso, ki je s skladateljem odlično sodeloval. Slika je nastala istega leta kot skladateljevo baletno delo, za katero je Picasso ob krstni izvedbi ustvaril sceno.

S pomočjo spleta ali druge ustrezne literature poišči naslov omenjenega baleta in vpiši njegov naslov.

Odgovor: PULCINELLA .

Dopolni podatke. Pomagaj si s spletom ali drugo ustrezno literaturo.

V času življenja skladatelja Igorja Stravinskega opazimo veliko zanimivih in pomembnih zgodovinskih trenutkov. Leta 1891 je Thomas Alva Edison izumil filmsko kamero; leta 1903 sta brata Wright prvič dosegla uspešen polet z letalom ; leta 1953 sta prva človeka dosegla vrh Mount Everesta , najvišje gore na našem planetu; leta 1962 je glasbena skupina The Beatles izdala svojo prvo pesem »Love Me Do« in leta 1969 so na Luno prvič poslali astronavte, med katerimi je bil tudi Neil Armstrong , prvi človek, ki je stopil na njeno površje.

»Mojo glasbo najbolje razumejo otroci in živali.«
Igor Stravinski

Prisluhni odlomkom neoklasicističnih skladb in jih poveži z ustreznim skladateljem.


PROKOFJEV ŠOSTAKOVIČ OSTERC

<NAZAJ
>NAPREJ40/115