Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

Pravilno poveži risbe s trditvami, ki ustrezajo uporabljeni perspektivi na risbi.

Ime je v višini gledalčevih oči (na horizontu). Zato ne vidimo niti zgornjih niti spodnjih ploskev. Horizont (višina gledalčevih oči) je zelo nizko, zato vidimo spodnje ploskve odebeljenih črk. Ime je nižje od gledalčevih oči (pod horizontom), saj vidimo zgornje ploskve odebeljenih črk.

6.

Pred tabo je pokrajina s potjo, ki se izgublja na horizontu. Postavi ob poti drevored. Opazuj velikost dreves, ki so bolj oddaljena od gledišča.

<NAZAJ
>NAPREJ7/120