Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Za stare Egipčane in tudi za druge stare kulture je bila pisava nekaj skrivnostnega, bila je vez med duhovnim in materialnim svetom. Egipčanska pisava je bila piktografska, torej sestavljena iz posameznih sličic.

 

Egipčanski hieroglifi na papirusu, primer zapisa Egipčanske knjige mrtvih, 3200 pr. n. št

 

Dandanes se v vsakdanjem življenju pogosto srečujemo s piktogrami.

Primeri sodobnih piktogramov, ki jih razumemo, ne glede na to, kateri jezik govorimo. 


Na Kitajskem uporabljajo sistem pisanja, ki mu preprosto pravimo kitajska pisava ali hanzi. Kitajska pisava je stara več kot 3.000 let. Prve zapise so vpraskali v kosti in oklepe želv. Vsaka kitajska pismenka opisuje eno besedo ali nek sestavni del pomena, zato besednjak hanzi vsebuje kar okoli 40.000 različnih pismenk.
Kitajske pismenke so se skozi stoletja razširile tudi v Korejo, Vietnam in na Japonsko.

 

Kitajska pismenka za besedo LJUBEZEN 

 

Kitajska čopiča in črnilo v obliki ploščice 

<NAZAJ
>NAPREJ111/120