Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

naloge

1.

Kako se imenuje simfonija, ki jo izvajajo glasbeniki na fotografiji?

Kako je dobila ime?

Kdo je skladatelj te simfonije?

2.

Dirigent je odgovoren za dobro interpretacijo glasbenega dela. Eni izmed osnovnih elementov interpretacije so dinamika, artikulacija in tempo. Oznake razvrsti v ustrezne stolpce.

DINAMIKA
ARTIKULACIJA
TEMPO

Andante

AdagioAllegro

3.

Oglej si videoposnetke mladega dirigenta Slavena Kulenovića, ko dirigira odlomke iz Mahlerjeve 1. simfonije Titan. Glede na obrazno mimiko, gibanje rok in telesa ter značaj melodije poveži njegovo dirigiranje z ustreznim posnetkom. Svoje odgovore primerjaj s spodnjimi videoposnetki.

Število napačnih: 0

<NAZAJ
>NAPREJ105/127