Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Nova Gorica je bilo na novo nastalo mesto na slovenski strani meje. Na praznem območju je zraslo sodobno načrtovano mesto po zgledu zelenih, uporabniku prijaznih mest. Mesto daje vtis odprtega z zelenjem bogatega mesta, z jasno organizirano ulično mrežo, v katero se zajedajo številni trgi in parkirišča, parki z drevesi in grmovnicami, javnimi ustanovami ...

Nova Gorica 

Urbani prostor mora biti skrbno načrtovan. Zagotoviti mora kakovostno, varno, udobno in zdravo življenjsko okolje. Ne smejo izostati gospodarska vloga naselja, vplivi dejavnikov geografskega, ekonomskega, političnega, socialnega in kulturnega okolja.

Drugi primer skrbno načrtovanega prostora je ureditev slovenske obale od Ankarana do Sečovelj. Urbanist je uvedel vrsto novosti pri gradnji in zazidavi, s katerimi je reševal urbanistične in arhitekturne naloge z modernistično zasnovo in upoštevanjem elementov zgodovinskega stavbarstva, in naredil celovit načrt za celotno regijo.

Del slovenske obale

<NAZAJ
>NAPREJ95/120