Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
4.

Urbanisti in arhitekti morajo uskladiti načrtovanje prostora in umestitev modernih objektov vanj. Pozorni so na obstoječe objekte kulturne dediščine, zgodovino, naravne danosti. Oglej si fotomontažo. Kaj misliš, ali je umestitev modernih stavb v manjši kraj ustrezna? Zakaj?

Fotomontaža, 2010 

5.

Danes je pomembno, v kakšnem naselju ali mestu živimo. Okolje, v katerem živimo, vpliva na naše življenje, počutje, storilnost. Za šolsko stavbo je pomembno, kje je postavljena.

Zamisli si, da si urbanist in imaš nalogo preurediti dvorišče šole, ki je postavljena v gosto naseljenem prostoru ob prometni cesti. Kaj od navedenega bi preuredil?

 

Iz ožjega območja šole bi izločil avtomobilski promet.

Drži. Ne drži.

Glavni vhod v šolo bi postavil na prometno obremenjeni del šolskega prostora.

Drži. Ne drži.

Šolsko dvorišče bi ločil od prometne ceste s protihrupno in zaščitno ograjo.

Drži. Ne drži.

Posadil bi drevesa v bližini šolske stavbe (zaščita pred soncem, hrupom, vetrom).

Drži. Ne drži.

Osnovna šola Šturje, Ajdovščina 

<NAZAJ
>NAPREJ101/120