Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Na spletni strani SNG Maribor preveri, ali imajo tudi letos na sporedu opereto Netopir. V njihovem repertoarju poišči to opereto in preberi vsebino.

V opereti Netopir se ena izmed glavnih ženskih {protagonistk;Protagonist pomeni osrednja oseba oz. glavni igralec.} na plesu v maskah izdaja za madžarsko grofico. Kateri izmed naštetih plesov je najbolj znani madžarski ljudski ples?

FRANZ LEHÁR (1870–1948)

Tako kot Strauss, ml., je tudi Franz Lehár sprva deloval kot dirigent, po prvih uspehih s svojimi operetami pa je tudi on pustil to službo in se popolnoma posvetil komponiranju. Napisal je veliko operet, ki so osvajale poslušalce po vsem svetu.

Njegova najbolj znana opereta je Vesela vdova.

<NAZAJ
>NAPREJ121/127