Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kako gosto

Oglej si gostoto prebivalstva v Sloveniji, Evropi in svetu. Temnejša barva pomeni več ljudi na enaki površini.


Beseda gostota ima lahko v vsakdanjem življenju veliko pomenov. Preberi povedi.

Po nižinah se bo zadrževala gosta megla. Promet na primorski avtocesti je zelo gost. Da bo trata gostejša, jo je treba redno zalivati. Mesta so gosteje naseljena kot podeželje. Slovenijo bo zajelo gosto sneženje.

Zanimiva so tudi najpogostejša imena v Sloveniji. Podatke je zbral Statistični urad Republike Slovenije. Veljajo na dan 1. 1. 2012. V oblaku imen so pogostejša imena napisana z večjimi črkami. Si kje našel svojega?

Ti je že kdo postavili uganko: Kaj je težje, kilogram železa ali kilogram sena? Če si odgovoril, da kilogram železa, si odgovoril narobe. Zakaj? Kilogram je kilogram. Vendar ima kg železa manjšo prostornino kot kg sena. To si lahko ogledaš na fotografiji.

<NAZAJ
>NAPREJ17/291