Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Biološka pestrost

Oglej si posnetek našega planeta. Opazuj različna življenjska okolja.

 

Ali je življenjska okolja, ki so na posnetku, oblikoval človek?

Biološka pestrost, ali kot ji strokovno pravimo, biotska raznolikost je raznolikost organizmov na nekem območju. To pomeni, da je na nekem območju čim več različnih vrst rastlin in živali.

Več kot je različnih vrst organizmov, bolj je območje biološko pestro oz. bogato.

Ljudje okolje spreminjamo, kakor nam ustreza. Ustvarjamo kmetijske površine (polja, vinogradi, sadovnjaki ...), gradimo naselja in v naseljih zelene površine - parke.

S tem spreminjamo videz in biološko pestrost življenjskega okolja. Želimo imeti samo določene vrste bitij, zato druge zatiramo.

<NAZAJ
>NAPREJ224/291