Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Morje je zmes

Morje je "slana voda, ki napolnjuje vdolbine med celinami" je zapisano v Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Ti bi morje verjetno opisal drugače.

Morje je slano, vendar se soli ne vidi. Lahko jo okusiš in vidiš na koži, ko se posušiš. Morje je polno življenja. V njem so živali in rastline.

Zemlja je modri planet, saj je 70 % njene površine prekrita z vodo, 30 % pa je kopnega. Če primerjamo vso vodo na Zemlji, pa je morske vode (slane) 97 %, sladke vode pa le 3 %.

Stvari na Zemlji bi lahko razdelili na topne v vodi in netopne. Ali za vse spodnje stvari veš, kaj bi se zgodilo, če bi jih dali v vodo?

<NAZAJ
>NAPREJ41/291