Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zrak za fotosintezo

Si predstavljaš, da bi se nasitil že s tem, da bi imel dovolj vode in zraka ter bi se postavil na sonce? Tako se namreč prehranjujejo rastline. V tem poglavju boš natančneje spoznal proces izdelovanja hrane pri rastlinah. Preden boš naprej spoznaval novo snov, v spodnjem pravokotniku poišči čim več besed s korenom -foto-. Iščeš lahko v vseh smereh.

Oglej si fotografijo. Predstavljaj si, da bi otroka med cvetlicami ostala dva dneva brez hrane in pijače. Kaj bi se zgodilo z njima in kaj s cvetlicami?

<NAZAJ
>NAPREJ154/291