Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zdrav življenjski slog

V vsakdanjem življenju počnemo različne stvari.
Nekatere so za naše telo zdrave, nekatere telesu škodijo.

Oglej si slike in sklepaj, katere se nanašajo na koristne in zdrave navade in dejavnosti ter katere se nanašajo na škodljive navade in dejavnosti.
Zakaj tako meniš?

Zdrav življenjski slog je način življenja, pri katerem upoštevamo zdrave oz. koristne navade in se izogibamo škodljivim navadam.

Koristne navade:

- gibanje oz ukvarjanje s športom, dobra telesna kondicija,

- dovolj spanca,

- uravnotežena prehrana,

- osebna higiena,

- varno sončenje.

Škodljive navade:

- pri otrocih: nezdrava prehrana (preveč sladkarij in sladkih pijač, hitra in mastna prehrana), pretirano sedenje pred televizijo in pred računalnikom (igranje iger, družbena omrežja), premalo spanca,

- pri odraslih: nezdrava prehrana (neuravnoteženo in čezmerno prehranjevanje), kajenje, uživanje drog oz. mamil, čezmerno uživanje alkohola, druge zasvojenosti.

 

 

<NAZAJ
>NAPREJ246/291