Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zrak za dihanje

Vsako življenje se začne z vdihom in konča z izdihom. Dihanje nas spremlja ves čas. Ohranja telesne funkcije in nas povezuje z vsem, kar je živega. Pogosto se svojega dihanja ne zavedamo. Do izraza pride ob povečani telesni dejavnosti, ko nas je strah, pogosto pa se zgodi, da takrat celo "prenehamo dihati". Dihamo ljudje, živali in rastline.

Pred nadaljevanjem prosi učiteljico za prijetno instrumentalno glasbo in naredi eno od dihalnih vaj, ki so opisane pod gumbi na naslednji strani.

Brez hrane lahko preživimo nekaj tednov, brez pijače nekaj dni, brez dihanja pa le nekaj minut.

<NAZAJ
>NAPREJ162/291