Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Morja segreva Sonce

Iz prejšnjega poglavja že veš, da Sonce segreva tla in kako se segreva ozračje. Sonce pa segreva tudi vodo na našem površju. 

V toplih poletnih dneh, ko se kopamo v mirnem jezeru ali morju, čutimo, da je zgornja plast vode toplejša. Sonce segreje vodo pri vrhu. Tako topla voda ostane zgoraj, hladna pa spodaj. Mogoče veš, zakaj?

Če bi izmeril temperaturo vode na gladini in nekaj metrov pod gladino, bi ugotovil, da je temperatura vode na gladini višja kot temperatura vode pod gladino.

 

<NAZAJ
>NAPREJ106/291