Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Značilnosti pokrajin

Slovenijo delimo na 5 pokrajin. Vsaka pokrajina je edinstvena in se po značilnostih in lastnostih razlikuje od drugih. Že v petem razredu ste spoznali nekatere pokrajinske značilnosti.

Poskusi opisati vsako pokrajino. Pomagaj si s slikami iz spodnjega albuma ter z zemljevidi reliefne izoblikovanosti na naslednji strani.

Dolina Triglavskih jezer - Alpska pokrajina Mozirske gore - Predalpske pokrajine Planinsko polje - Dinarskokraška pokrajina
Haloze - Obpanonska pokrajina
Tržaški zaliv - Obsredozemska pokrajina 

 

Reliefna izoblikovanost naravnogeografskih enot

Alpske pokrajine
Predalpske pokrajine
Dinarskokraške pokrajine
Obpanonske pokrajine
Obsredozemske pokrajine

Oglej si posnetek, ki prikazuje značilnosti slovenskih pokrajin.

<NAZAJ
>NAPREJ125/241