Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Uvod

Naravna dediščina je del narave, ki je poseben, svojski in enkraten. Prizadevamo si, da bi bili v njem posegi in vpliv človeka čim manjši. Kulturna dediščina pa je tisto, kar je rezultat ustvarjalnih človekovih dejavnosti v prostoru. Oboje je povezano z zgodovino in kulturo nekega območja. V Predalpskih pokrajinah je veliko zanimive naravne in kulturne dediščine.

Spodnje slike predstavljajo del naravne in kulturne dediščine.

Oglej si posnetek Ljubljane in razmisli, kaj in zakaj je pritegnilo avtorjevo pozornost. 

V okenca vpiši, kaj je v ospredju posnetka.

Ljubljana je nastala ob grajskem griču in reki Ljubljanici . Z grajskega stolpa plapola zastava, v kateri je grb z zmajem , ljubljanskim simbolom.

<NAZAJ
>NAPREJ171/241