Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Uvod

Pri prebivalstvu spremljamo in preučujemo število in sestava prebivalstva. Ko preučujemo število prebivalstva, se ukvarjamo predvsem s spreminjanjem števila prebivalcev, njihovim skupnim številom in gostoto poselitve nekega območja, medtem ko pri sestavi prebivalstva preučujemo spolno, starostno, narodnostno, izobrazbeno, versko in zaposlitveno sestavo prebivalstva.

 

Oglej si fotografije, ki ti bodo pomagale pri nadaljnjem delu v učbeniku pri obravnavi starostne in verske sestave prebivalstva.

Razmisli, v katero starostno skupino spadajo tvoji najbližji; sorodniki, s katerimi živiš.

<NAZAJ
>NAPREJ47/241