Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Zelene alge

Zelene alge so preprosto zgrajene rastline. Nimajo razvitih organov, značilnih za višje razvite rastline (listov, stebla in korenin), temveč imajo preprosto zgrajeno telo, imenovano steljka. Številne vrste alg so enocelične in jih lahko opazimo samo z mikroskopom. Alge ne razvijejo cvetov in semen. Večina jih živi v vodi.
 

Mahovi

Nekateri mahovi - lističarji že imajo strukture, ki so podobne listom in koreninam, a če bi te strukture pogledali pod mikroskopom, bi ugotovili, da so te strukture veliko bolj preprosto zgrajene kot pri semenkah. Mahovi še nimajo razvitih listov, stebla in korenin, prav tako ne razvijejo cvetov in semen. Mahovi najbolje uspevajo v vlažnih in temnih mestih, običajno tam, kjer je svetloba prešibka za druge rastline.

<NAZAJ
>NAPREJ184/250