Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Nevarne snovi

V prejšnjih enotah smo spoznali, da imajo snovi različne lastnosti. Nekatere snovi so lahko nevarne za zdravje ljudi in živali. Nekatere snovi so prijazne do okolja, druge so okolju nevarne. Za nekatere snovi nas že kmalu podučijo, da so nevarne. Tako že kmalu spoznamo, da lahko zdravila zaužijemo samo, ko smo bolni, in to po zdravnikovih navodilih.

V vsakdanjem življenju se srečujemo z nevarnimi snovmi, kot so čistila, barvila, premazi, lepila, sredstva za zatiranje žuželk, kozmetični izdelki, baterije in podobno. Vemo, da moramo s temi snovmi skrbno ravnati. Tudi ko jih ne potrebujemo več, jih moramo odlagati kot posebne odpadke. 
Pomembno je, da se podučimo, v katerih izdelkih so nevarne kemikalije in katere nevarnosti so povezane z njimi. Pomembno je, da se znamo pravilno zaščititi in pravilno ukrepati, če pride do nesreče.

Ponovitev

1. Na prejšnji sliki lahko opazimo naslednji opozorilni znak. Ali vemo, kaj označuje tak znak? Katera trditev je pravilna?

2. Katerega od naslednjih znakov najdemo na embalaži pralnega praška?
          A          B         C          D

<NAZAJ
>NAPREJ16/250