Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Streha nad glavo - načrt

Ljudje so si v preteklosti gradili bivališča iz materialov, ki so jih našli v okolici. Uporaba bivališč se je prilagodila  vremenskim pogojem. Verjetno že zdaj sanjaš o tem, kakšno streho nad glavo boš imel v prihodnosti. Ali so tvoje sanje uresničljive? Pomisli, ali je tvoje sanjsko bivališče primerno za vsako podnebje.

Pomembno je tudi, v kakšnem okolju boš živel. Bivališča na vasi se razlikujejo od bivališč v mestih. Meščani bivajo v večstanovanjskih hišah, blokih in stolpnicah. V manjših naseljih, na vasi in na kmetijah pa prevladujejo enostanovanjske hiše.

Pri načrtovanju gradnje bivališča je treba upoštevati predpise za gradnjo, ki jih določijo gradbeniki. Predpisano je, iz katerega gradbenega materiala bodo tla, stene in streha. Nebotičniki so zgrajeni iz jekla, betona in stekla, stanovanjske hiše iz betona in zidakov, iglu iz snega, šotor iz blaga ...

Vrsti bivalnega okolja poišči primerno bivališče ter vpiši, kateri gradbeni material je tipičen za gradnjo. Izbiraš lahko med naslednjimi materiali: BLAGO, LES, JEKLO, LED, ZIDAK.

<NAZAJ
>NAPREJ76/291