Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Svetilnik in radar

Kraje med seboj povezujejo razne prometne površine, ki jih že poznamo. Da promet poteka tekoče in varno, moramo upoštevati prometna pravila.

Večino prometnih pravil moramo poznati, še preden smo udeleženci v prometu. Tako moramo poznati poti, kjer se lahko gibljemo, po kateri strani ceste se gibljemo, kam lahko zavijemo ...

Nekaj pravil vidimo kar na cesti. To so prometni znaki, ki nas opozarjajo na nevarnosti v prometu ter katero vozilo ima prednost v križiščih.

Kaj se zgodi, če udeleženci v prometu ne upoštevajo pravil?

Črna kronika

Vsak dan se zgodi veliko prometnih nesreč tudi zato, ker udeleženci ne upoštevajo pravil. Nesreče se dogajajo v:

  • cestnem prometu,
  • železniškem prometu,
  • ladijskem prometu in
  • zračnem prometu.

<NAZAJ
>NAPREJ118/291