Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Od zbiralnika do pipe

Voda na našem planetu


Če bi bila vsa voda sveta shranjena v steklenici, bi bilo sladke vode le za zamašek, s katerim je steklenica pokrita. Vode, primerne za pitje, pa bi bilo le za 1 kapljico. 

Fotografija prikazuje pogled na Zemljo iz vesolja. Zaradi značilne modre barve ji pravimo moder planet. Kaj Zemlji daje modro barvo?

 

Preberi spodnji odstavek in ga dopolni z naslednjimi besedami: bela, kontinentom, voda

Zemlji daje modrino voda morij in oceanov. Na zgornji sliki odtenki zelene in rjavo rumene barve pripadajo celinam oziroma kontinentom . Bela barva predstavlja gmote oblakov.

Na Zemlji je 70 % vode in 30 % kopnega. Ljudje izkoriščamo le del vse vode na Zemlji.

Večina vode je zbrana v:

Voda je vir življenja na Zemlji. Pomembna je za vsa živa bitja. Nahaja se v različnih stanjih.

<NAZAJ
>NAPREJ150/291