Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

V telo in iz telesa

Si že kdaj slišal za pregovor "Prazna vreča ne stoji pokonci"? Ta pregovor pravzaprav govori o telesu in o skrbi za telo. Če ne ješ in ne piješ, se ne počutiš dobro. Postaneš zaspan in utrujen. Nič se ti ne da in si brezvoljen. Na koncu lahko tudi zboliš. Da bo tvoje telo pokončno kot "polna vreča", moraš vanj ves čas nekaj vnašati. Zapisano je v spodnji risani shemi.

Seveda pa tvoje telo vse, kar vneseš vanj, predela in izloči ali odda v okolico.

Zakaj moramo jesti?

Z uživanjem hrane v telo prinašamo energijo. Energija hrane se pretvori tako, da telesu omogoča delovanje.

Energija hrane omogoča rast in razvoj.
Energija hrane se pretvori v toploto. To omogoča vzdrževanje telesne temperature.
Energija hrane varuje pred boleznijo.
Energija hrane se pretvori v energijo za gibanje.
Število napačnih: 0

Zakaj in koliko moram popiti?

Piti moramo zato, da iz telesa splaknemo nepotrebne snovi in tako nadomestimo potrebno tekočino. Človek po 3 dneh brez tekočine umre.

<NAZAJ
>NAPREJ190/291