Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Različni, a podobni

Ljudje smo si podobni, ker imamo iste prednike. Pripadamo isti vrsti. Prva človeku podobna bitja, ki so hodila pokončno, so se razvila v Afriki pred približno 4 milijoni let. Podobna so bila opicam. Za lov in kopanje užitnih korenov so uporabljali palice in kamne. Pred približno 1,7 milijona leti se je naprednejša vrsta pračloveka iz Afrike začela seliti v Evropo in Azijo. Prvi povsem sodobni ljudje Homo sapiens so se razvili pred približno 200 000 leti. Poselili so ozemlja, kjer ljudje še danes živimo.    

Danes živi na Zemlji več kot 7 milijard ljudi. Niti dva človeka na svetu nista enaka.

Razlikujemo se po:

  • spolu (ženske, moški),
  • barvi polti (svetlejša, temnejša),
  • barvi in kvaliteti las, barvi oči, potezah obraza (okrogel, podolgovat, oblika nosa, oči ...), višini,
  • vedenju, značaju, običajih, kulturi,
  • številnih drugih značilnostih.

Nekatere človekove značilnosti se vidijo navzven, za druge moramo človeka bolje poznati.

Vsakega človeka moramo spoštovati, ne glede na razlike. Razlike moramo sprejemati in biti do drugih strpni.

Strpni so tisti ljudje, ki sprejemajo drugačnost in drugačne od sebe. Strpnih ljudi ne moti, da ima nekdo drugačno barvo kože, veroizpoved, narodnost ...

<NAZAJ
>NAPREJ240/291