Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Sonce in senca

Viri svetlobe so svetila. Sonce je svetilo. Od Sonca potuje svetloba v vse smeri. Ko svetloba naleti na oviro, za njo nastane senca.

Naravni viri svetlobe so tisti, ki svetijo "sami od sebe" - brez vpliva človeka. Naravna vira sta Sonce (nam najbližja zvezda) in Luna. Vendar pa Luna ne sveti, ampak samo odbija svetlobo Sonca. Naravni viri so tudi strela, lava in ogenj, ki ga ne zakuri človek. Sonce je najmočnejši naravni vir svetlobe. Ker ljudje v temi ne vidimo, si pomagamo s svetili.

Svetila ali umetni svetlobni viri so tisti, ki svetijo zaradi vpliva človeka. To so ogenj, ko ga zakuri človek, oljenke, sveče, petrolejke, svetilke, žarnice ...

Izberi ustrezno fotografijo in jo vstavi k ustreznemu poimenovanju izvora svetlobe.

Sonce - naravni vir svetlobe.
Luna - naravni vir svetlobe.
Žepna lučka - umetni vir svetlobe.
Ognjemet - umetni vir svetlobe.
Lava - naravni vir svetlobe.
Preveri
<NAZAJ
>NAPREJ1/291